Мая Манолова:  Идеята на Петър Паунов за видеонаблюдение в секциите е безумна и скандална
Мая Манолова: Идеята на Петър Паунов за видеонаблюдение в секциите е безумна и скандална / Дарик,архив

Биг брадър по кюстендилски, така определи идеята на кмета на Кюстендил Петър Паунов за поставянето на видеокамери в избирателните секции, депутатът от БСП Мая Манолова.

"Това е една безумна идея. Не може един от кандидатите за кмет да наблюдава как протича изборният процес посредством камери. Това е нарушение на изборния кодекс. Бих сравнила това с Министерство на наблюдението от книгата на Оруел "1984" или с един наполеонов комплекс за това как трябва да има тотален контрол над всичко и всички. Това е една истинска мегаломания. Тази идея е скандална",  заяви Манолова. Тя се обърна чрез медиите към кмета Петър Паунов да прекрати с безумията по време на кампанията, защото според нея това е тотално посегателство върху честността на изборите.

"По този начин той ще контролира вота на хората. Купуването на гласове не става през секциите. Колко ще струва удоволствието кмета да наблюдава лично кои кюстендилци са отишли да гласуват. Ако има средства за поставянето на 110 камери, защо не ги разположи на места, където се случват инциденти", допълни червената депутатка.