„Колорит с признание от конкурс в Португалия
„Колорит с признание от конкурс в Португалия / Дарик Плевен

Арт школа „Колорит" е удостоена със специален приз от международен конкурс в Евора - Португалия. Тази награда дава възможност на двама възпитаници от школата, заедно със своя арт педагог, да вземат участие в Дванадесетата международна среща на младежкото изкуство „Евора 2011", която ще се проведе в началото на месец октомври.

Отличието се присъжда като признание за високото ниво и значимостта на творбите на децата от „Колорит", представени в конкурса и им отрежда място в челната десятка сред школите в света. 16-годишната Нона Спасова и 15- годишната Йоанна Диму под ръководството на Майя Ананиева ще представят България на престижния международен форум. Журито е присъдило високи отличия и за индивидуално представяне.

Със златен медал е отличена Елеонора Герганова - 9г., със сребърен медал - Александър Борисов - 7г., Ив-Кристиян Недков - 8г.и Апостол Савов - 13г. Носители на дипломи за високи творчески постижения са Йоанна Пешева, Цветина Христова,  Милица Славкова, Мартин Карабиберов и Изабела Христова.