Цар Киро: Няма да се изселя от Катуница
Цар Киро: Няма да се изселя от Катуница / БГНЕС

Цар Киро заяви в интервю за предаването "Карбовски директно", че убитият Ангел е бил част от група, която е тормозила семейството му в продължение на години.

Въпреки това той отрече семейството му да има нещо общо с убийството на 19-годишния Ангел Петров. "Ние не сме нападали никого. Тези група от екстремисти от 6 години се занимава с нашето семейство", допълни ромът.

Семейството на Кирил Рашков е подало десетки жалби за тормоз срещу тях.

Запитан дали след този случай ще се изсели от Катуница, за което настояват българите от селото, Цар Киро категорично заяви: „Няма да се изселя. Ние също можем да ги принудим те да се изселят. Нека на тях да им тежат двата смъртни случая".

Безредици в пловдивското село Катуница избухнаха на 23 септември и продължиха и днес, след като там беше убит 19-годишен младеж. Саморазправа между българи и роми вдигна на крак през нощта десетки полицаи, а днес разярени жители на селото щурмуваха имоти на Кирил Рашков - Цар Киро. При сблъсъците между жители на селото и приближени на Рашков пострадаха двама местни, а трима полицаи са със счупени ръце.

Избухналият бунт в Катуница взе втора жертва. 16-годишният Павел, който бе един от участниците в поход към махалата с именията на Цар Киро, е починал в Шокова зала на Университетска болница „Св. Георги" в Пловдив, съобщиха за Дарик от болницата. По пътя към именията на Цар Киро на момчето му прилоша и припадна на метри от мястото, където снощи бе прегазен 19-годишният Ангел Петров. Линейка на Бърза помощ го откара в тежко състояние в болницата. Момчето е с присадено преди няколко години сърце, което не е издържало на напрежението, коментираха за Дарик очевидци на инцидента.