Над 1000 души на протест в подкрепа на жителите на Катуница
Над 1000 души на протест в подкрепа на жителите на Катуница / DarikNews.bg, архив

Над 1000 души се събраха пред Катедралата във Варна, за да протестират в подкрепа на жителите на Катуница. Към тях се присъединиха и около 100 рокери и фенове на футболните клубове "Спартак" и "Черно море".

Протестиращите останаха пред храма около 30 минути, пеейки химна и скандирайки "Българи, юнаци!". Малко по-късно те блокираха за кратко движението по булеварда, след което се насочиха към областния клуб на ДПС. Там множеството скандираше антиромски послания. От клуба на партията варненци тръгнаха към Областна управа, откъдето бяха върнати обратно от жандармеристи и поеха в посока към Колхозния пазар.

Полицията отцепи кръстовището на улиците "Пюскюлиев" и "Бенковски", за да върне протестиращите назад.

По-късно шествието пое по малките улички към Автогарата. Протестиращите минаха покрай джамията, където нямаше ексцесии и безредици. Преди да стигнат до ромския квартал "Максуда" пътят на протестиращите беше препречен от жандармеристите в района на блоковете край частната автогара.

В момента шествието, подкрепено от около 150 човека, се движи по бул. "Варненчик Варненчик" в посока центъра на Варна. Блокирани са и двете пътни платна.