Кандидат за кмет беше арестуван по време на протеста
Кандидат за кмет беше арестуван по време на протеста / netinfo

Кандидатът за кмет на Варна Костадин Костадинов и зам.-председател на ВМРО е бил арестуван по време на протеста тази вечер в подкрепа на жителите на Катуница, съобщава сайтът ВарнаУтре.бг.

Кандидатът за кмет Костадин Костадинов е в 1 РПУ, потвърждават и от полицията. При него е адвокат Христо Христов, който е втори в листата на Коалиция "Варна Утре".

Междувременно пристигнала още трима адвокати, научили за случилото се от медиите и изявили готовност да помогнат безвъзмездно на арестувания лидер на ВМРО във Варна.

Пред сградата на 1 РПУ са както съпартийци на Костадинов, така и много журналисти, станали очевидци на ареста.

Kолегите са категорични, че Костадинов по никакъв начин не е предизвикал полицаите. Арестът е станал след края на протеста, докато той е призовал присъстващите да се разотидат.

Зам.-председателят на ВМРО и кандидат за кмет на Варна Костадин Костадинов бил арестуван зрелищно пред Мол-Варна, разказват очевидци.

Бил е проснат на земята, поставили са му белезници и са го качили в полицейска патрулна кола.

Костадинов е бил сред водачите на днешния протест в подкрепа на българите в Катуница. Той се е опитал да спре похода на протестиращите към Максуда с думите "Варна показа, че може да се защитава, но аз няма да се бия с български полицаи заради мангали!".

Част от протестиращите са успели да пробият полицейската блокада и са нахлули в Максуда. Там са били посрещнати от въоръжени с вили и колове цигани.

След като били отблъснати от полицейската блокада, множеството тръгнало в посока към Мол Варна. Пред Мола Костадинов се опитал да спре събралите се с думите: "Хайде стига толкова за днес, прибирайте се". Тогава той бил сметнат за лидер на протестиращите и е бил отведен с полицейска кола за разпит.

20 души са задържани след шествието във Варна, заяви пред БНТ главният комисар на МВР Калин Георгиев. Един полицай е пострадал след удар с камък, за живота му няма опасност.