Премиерът: България се утвърди като много добра голф дестинация
Премиерът: България се утвърди като много добра голф дестинация / netinfo

Бойко Борисов благодари на организаторите и спонсорите на Европейския УниКредит шампионат по голф за клубни професионалисти

"Като миг минаха тези няколко месеца, откакто открихме това комфортно голф игрище и в момента тук се провежда най-голямото първенство, първото в България. С това първенство България се утвърди като действително една много добра голф дестинация." Това заяви при откриването на Европейското УниКредит първенство по голф за клубни професионалисти министър-председателят Бойко Борисов.
"Поздравления и окуражаване на домакините за прекрасната организация. Благодаря още и на спонсорите, с които заедно подкрепяме това първенство. Пожелавам успех и на всички професионални състезатели. Нека най-добрите да победят. Откривам първенството!"

Преди премиера приветствия към участниците и гостите на турнира поднесоха министърът на спорта Свилен Нейков и изпълнителният директор на Европейската професионална голф асоциация Йън Рандъл. Гн Рандъл благодари на компаниите, подкрепили турнира, сред които генерален спонсор е УниКредит.

Сред официалните гости на откриването бяха още главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян, главният оперативен директор на банката Андреа Казини, президентът на БОК Стефка Костадинова, областният управител на София област Красимир Живков, депутатът от ГЕРБ Емил Димитров, народните представители от левицата Румен Петков, Кирил Добрев и Драгомир Стойнев.
След откриването бяха връчени и наградите на победителите от УниКредит Про Ам турнира. В него първи станаха Питър Гримфорд, Любомир Костов, Станко Маринов и Стефан Георгиев от отбора на «Гленфидиш». Отборът на Христо Стоичков се класира едва осми.

Премиерът България се утвърди като много добра голф дестинация
netinfo

За Европейското УниКредит първенство по голф за клубни професионалсит пристигнаха 60 от най-елитните професионалисти по голф от над 30 държави от цяла Европа - членки на PGA (Професионалната голф асоциация). Всички те са спечелили квалификации на ниво национални първенства сред общо над 20 000 клубни професионалисти. Крейг Гудфелоу, Кристофър Гил и Саймън Едуардс от отбора на Англия и Ирландия, Уго Сантуш от Португалия, както и други звезди на европейския голф вече тренират на игрището в Правец. Почетен гост на турнира е президентът на португалската Професионална голф асоциация Жозе Корея.

Европейския УниКредит шампионат по голф за клубни професионалисти е под патронажа на министър-председателя на Република България Бойко Борисов.

Премиерът България се утвърди като много добра голф дестинация
netinfo
Турнирът е от голямо значение за европейския професионален голф. Впечатляващият награден фонд от 60 000 евро гарантира изключително високо ниво на игра. Състезанието се провежда в четири рунда по 18 дупки в продължение на четири дни.

Генерален спонсор на събитието е УниКредит Булбанк, като то се подкрепя и от международни компании като Рено-Нисан България, България Еър и други корпоративни партньори.