Шофьорът на буса-убиец е подменен, категорични са в Катуница
Шофьорът на буса-убиец е подменен, категорични са в Катуница / снимка: DarikNews.bg, Пловдив
Шофьорът на буса-убиец е подменен, категорични са в Катуница
45303
Шофьорът на буса-убиец е подменен, категорични са в Катуница
  • Шофьорът на буса-убиец е подменен, категорични са в Катуница

Жителите на Катуница са категорични, че шофьорът на буса, който уби 19-годишния Ангел преди седмица, е подменен. Това установи проверка на Дарик.

Един от очевидците на инцидента - Илия Личев, е видял как бусът е прегазил момчето и се притекъл да окаже първа помощ. Той самият не е видял шофьора на автомобила, но твърди, че други очевидци са видели млад мъж зад волана.

Митко Васев
, който е сред мъжете, появили се малко по-късно на мястото на инцидента, обаче твърди, че млад е бил водачът на втория бус. Очевидци разказват, че заедно с автобуса убиец са се движели още пет автомобила. По думите на Васев никой не е успял да види шофьора на буса-убиец или да запомни номера му заради суматохата около трагедията.

Кметът на село Катуница Лиляна Петкова пък е била една от първите, които са подали сигнал на тел.112 за инцидента. Тя живее близо до мястото, където загина Ангел. Петкова добави, че е получавала много устни жалби от свои съграждани, тормозени от фамилия Рашкови. Според нея до двойната смърт в Катуница е довела натрупаната злоба в селото.

На 27 септември Пловдивският окръжен съд определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” за 55-годишния Симеон Йосифов, за който се смята , че е шофирал буса-убиец, който прегази 19-годишния Ангел Петров в Катуница.

Според съда Йосифов съзнателно и целенасочено е форсирал автомобила си срещу Ангел Петров и го е прегазил. Инцидентът е станал привечер, когато все още не е било тъмно. В микробуса с Йосифов са били още четирима души. Трима от тях в свидетелските си показания казват, че са се върнали в къщата на Цар Киро, за да обсъдят ситуацията с блъснатия Ангел. Това съобщи съдията по делото Красимира Костова. Тя добави, че няма данни да е имало нападение над хората, които е возил Йосифов.

Единият от свидетелите твърди, че веднага след инцидента всички хора от буса са тръгнали към Пловдив. Микробусът на Йосифов е открит в гараж пред дома му в кв. „Столипиново”. Все още не е ясно с какъв автомобил той е тръгнал към Турция. По думите на съдия Костова са противоречиви и данните за това, имало ли е помен на сина на Кирил Рашков или не.