Започва шестото издание на Празника на тиквата
Започва шестото издание на Празника на тиквата / Дарик Габрово, архив

 

Започват празниците на тиквата в Севлиево, съобщиха от общинската администрация. Тиквички от глина ще правят днес деца от арт школите в града. Началото на традиционната есенна тиквена фиеста ще бъде поставено от грънчарите в 15 часа, в двора на "Дандолови къщи".

Празници на Севлиево ще се проведат от 13 до 16 октомври. На панаирната естрада в първия празничен ден е предвиден концерт на  художествените състави при Народно читалище „Развитие -1870", а оркестър „Канарите" ще свирят за севлиевци в петъчната вечер. В събота преди обед на панаира ще се представят фолклорните състави от читалищата на общината. По-късно ще започне детско парти и конкурс за детски карнавален костюм.

Започва шестото издание на Празника на тиквата
netinfo

Панаирната програма ще закрие Естрадно-духов оркестър „Севлиево" със солистите си и вокална група „Децата на Севлиево". В Деня на Севлиево - 14 октомври ще бъде тържествено издигнато знамето на града и ще бъде отслужен молебен за здраве. Същият ден ще бъде направена и първа копка на бъдещия парк за отдих, спорт и развлечения „Казармите". Вечерта Историческият музей и Галерия „Асен и Илия Пейкови" ще отворят врати за безплатни посещения от жителите и гостите на града.

На 14 и 15 октомври ще се проведе шестото издание на Празника на тиквата. Ще бъде открит парка на тиквата с беседка-тиква. В Архитектурно- възрожденски комплекс „Дандолови къщи" ще бъдат представени традиционните изложби „Тиква най-най-...", „Тиквени фантазии" и кулинарната изложба „Тиквени изкушения".

Започва шестото издание на Празника на тиквата
netinfo

Карнавалното шествие, в което основни участници ще са децата от детските градини, ще премине по търговската улица и ще стигне до пл. "Свобода". В тиквеното шоу, предвидено за съботния ден, ще участва Деси Добрева, детски танцов ансамбъл „Развитие", воколна група „Upstream voices" и деца от Детски комплекс „Йовко Йовков". Ателиета за рисуване на открито и забавни детски състезания ще допълнят празничното настроение. Както всяка година всеки посетител ще може да опита от най-дългия тиквеник. От 11 до 13 октомври Севлиево ще е домакин на Национален фестивал на любителските театри за деца „Вълшебникът Театър". В празничните дни се предвижда да бъде проведен национален турнир за деца по таекуон-до за купа „Севлиево", както и демонстрационни срещи по волейбол и баскетбол за мъже.