Международен фолклорен фестивал “Малешево пее и танцува”
Международен фолклорен фестивал “Малешево пее и танцува” / снимка: Дарик - Благоевград

Само след дни на сцената в село Микрево, община Струмяни, отново ще бъдат представени красотата и уникалността на фолклора. Хиляди посланици на танцовото и певческо изкуство, носещи в себе си фолклорното наследство на своите народи ще го направят достояние на всички.

Тазгодишното издание на Международния фолклорен фестивал “Малешево пее и танцува” ще се проведе от 14 до 16 октомври, под патронажа на Министъра на културата – г-н Вежди Рашидов.

Над 2500български и чуждестранни изпълнители ще се надпяват, надсвирват и надиграват на VIIІ Международен фолклорен фестивал "Малешево пее и танцува". За първи път на сцената на Микрево ще се състезават и групи от Пазадрджишко, Добричко, Пловдивско, Самоковско, Плевенско, Разградско и други. Заявка за участие са подали и чуждестранни групи от Македония, Гърция, Сърбия, Молдова.

Участниците ще бъдат оценявани от шест членно престижно жури, с председател – Албена Георгиева – професор доктор на науките при Българска академия на науките.

Организаторите от община Струмяни и фондация “Старата България” ви канят да се насладите на едни от най-добрите фолклорни, музикални и танцови ансамбли, дошли в село Микрево с една цел – да бъдат част от един от най – големите празници в националният културен календар!