Светлинно шоу и разходка с ултразвукови детектори в Нощ на прилепите
Светлинно шоу и разходка с ултразвукови детектори в Нощ на прилепите / Дарик Русе

Българско дружество за защита на птиците и галерия „Приятели” организират ХV Нощ на прилепите в Русе. Тази година изданието се провежда като национална кампания и съвпада с обявената от ООН – Международна година на прилепите.

Целта е да се разкаже повече за прилепите, какви животни са те и защо са от изкючително значение за нас-хората. Участник в събитието ще бъде Антония Хубанчева – основен организатор на Европейската нощ на прилепите. Ще има мултимедийни презенации, представяне на брошурата „Първа помощ за прилепите”, светлинно шоу, както и разходка с утразвукови детектори. Началото е в  17,30 ч., в галерия „Приятели” на ул. „Иван Вазов” №9.

Най-малки участници в Европейската нощ са учениците от предучилищната група на ОУ „Иван Вазов” с преподавател М. Капитанова и третокласниците на ОУ „Тома Кърджиев” с класен ръководител Н. Белчева. Заедно с ученичката Фънда Мехмедова и екипа на галерия „Приятели”, те ще се вкючват в отворено ателие за изработка на три измерни прилепи, бижута, оригами и линогравюра на прилепи.