Ден на отворените врати в природните паркове
Ден на отворените врати в природните паркове / Дарик Габрово,архив

Дирекциите на единадесетте природни парка към Изпълнителната агенция по горите отварят врати за всички любители на природата днес. Инициативата „Ден на отворените врати на Природните паркове" се организира съвместно с  международната природозащитна организация WWF.

Експертите ще покажат на посетителите нови туристически маршрути и ще разкажат за интересни растителни и животински видове. Парковите дирекции са подготвили също различни инициативи, свързани с преходи до малко познати места, залесяване, велопоходи.

Дирекцията на Природен парк „Българка" също ще се включи в националната инициатива. Всички желаещи ще имат възможност да научат повече за природозащитните дейности, които се извършват на територията на парка. Експертите от дирекцията ще запознаят посетителите с дейностите по възстановяване на биологичното разнообразие, изграждане на туристическа инфраструктура, детски горски парк, екологично образование и работа по проекти. Сборният пункт е 10,30 часа в Посетителски център „Българка" в кв. Етъра.

 Организаторите съветват да се носят удобни, топли и сухи дрехи и обувки, сандвичи и вода.