Връчват стипендиите Млад талант на сдружението Лейдис клуб
Връчват стипендиите Млад талант на сдружението Лейдис клуб / Даниела Атанасова, Дарик радио

Стипендиите "Млад талант" на сдружението "Лейдис клуб" Кюстендил за 2011 година ще бъдат връчени официално в събота. Церемонията  ще започне в 11.00 часа в Конферентна зала на хотел Стримон Спа Клуб. Връчването ще стане пред нотариус в присъствието на членовете на "Лейдис клуб" и местните медии.

Седмица по-рано след събеседване бяха определени и стипендиантките. От 22 момичета подали документи, до интервю допуснаха 8. Тази година дамите от "Лейдис клуб" ще връчат три стипендии на Габриела Панова, приета в УНСС, специалност Политически науки с английски език, Антония Манева-СУ „Свети Климент Охридски", софтуерно инженерство и Симона Станоева- УАСАГ, геодезия. „Лейдис клуб" събраха след благотворителен бал през юни 3 000 лева от кюстендилската общественост.

Условията за кандидатстване за стипендията "Млад талант" бяха момичетата  да имат максимален месечен брутен доход на член от семейството е 350 лева, да  имат постоянен адрес на територията на Община Кюстендил, удостоверение от ВУЗ и резултати от положените зрелостни изпити и среден успех от диплома за средно образование.