Нова спортна площадка за Френската и Математическата гимназии
Нова спортна площадка за Френската и Математическата гимназии / пресцентър Община Бургас

Учениците от Френската и Природо-математическата гимназии в Бургас вече ще могат да провеждат тренировките си и да спортуват на нова и модерна спортна площадка. Тя е част от общинската програма за извънкласна дейност на училищата в областта на спорта.

Площадката е оборудвана с нови, модерни и мултифункционални фитнес уреди - успоредка, катерушка и лостове.

В програмата участват общо 11 училища на територията на общината - френската и математическата гимназия, ОУ „Братя Миладинови", строителният техникум „К. Фичето", ОУ „Христо Ботев" в кв. Долно Езерово, „Христо Ботев" в кв. Ветрен, СОУ „Йордан Йовков", гимназията по туризъм „Проф. Асен Златаров", ОУ „Христо Ботев" в кв. Победа и немската и английската гимназия.

Всяко училище участва със собствен проект и съфинансиране в рамките на 30 % от стойността му. Общата сума за тази година, с която Община Бургас съфинансира училищните проекти за изграждане на нови спортни площадки е 45 000 лв.

Площадките в 9 от училищата са вече напълно готови. До 30 октомври, когато е крайният срок на програмата, трябва да бъдат завършени и последните две - в ПГ по туризъм „Проф. Асен Златаров" и училището в квартал Победа.