Борисов: Бъдете бдителни и мобилизирани за изборите
Борисов: Бъдете бдителни и мобилизирани за изборите / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Борисов: Бъдете бдителни и мобилизирани за изборите
46124
Борисов: Бъдете бдителни и мобилизирани за изборите
  • Борисов: Бъдете бдителни и мобилизирани за изборите

Призив към симпатизантите на ГЕРБ да бъдат бдителни и мобилизирани за изборите, като излязат да гласуват, отправи премиерът и лидер на управляващата партия Бойко Борисов при закриването на кампанията за вота в зала 1 на НДК. По думите му политическите опоненти на ГЕРБ опитвали да всяват страх, който можел да обърне резултата.

„Само за двайсетина дни, като се отделиха от мен, какви партийци станаха, колко са ентусиазирани. Аз се радвам на ентусиазма на колегите. Искам да ви призова да бъдете много бдителни, много внимателни, много мобилизирани, защото действително това не само е тройната коалиция, но и тези, които още 1988-89 година са прогнозирали, че когато дойдат такива народни движения, граждански движения, те така трябва да работят, че да ги саботират и да ги провалят и да падат надолу", каза Борисов.

На концерта присъстваха още шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, както и кандидатпрезидентската двойка на управляващите Росен Плевнелиев и Маргарита Попова.

„Всички на 23 октомври трябва да бъдем максимално мобилизирани и да постигнем двоен успех", заяви Цветан Цветанов.

От своя страна кандидатът за вицепрезидент Маргарита Попова призова: „Подкрепете ни, за да знаете, че в президентската институция ще влезнат двама честни, почтенни хора, които са изградили своята професионална кариера и лични успехи с много труд, без връзки, без шуробаджанашки услуги".

„Още два дни до деня на победата, още два дни до деня на промяната в президентската институция, защото Калфин не е промяна, той е трети мандат на Първанов", добави Росен Плевнелиев.

Пред членовете и симпатизантите на партията Борисов чете и коментира агитационен материал на ДПС срещу ГЕРБ, разпространяван в смесените райони. Той направи и няколко закачки с опозицията.

„Между другото това е едно материалче, много нагло, на ДПС. Освен, че е написано на турски, това си е тяхна работа, но там пише: „Да не забравяме, уважаеми съграждани, че нашите съседи до вчера ни забраняваха призивът към молитва от джамиите, а днес ГЕРБ - те не говорят от ДПС за друга партия, по това можете да съдите кои са от ДС и кои са прехода - а днес ГЕРБ искат новородените да носят български имена, всяко новородено да носи българско име. В такъв случай ние ще гласуваме ли за кандидата на ГЕРБ?" Този материал го разпространява ДПС в смесените райони. За партия, която имаме стотици хиляди български мюсюлмани. Как не ги е срам да лъжат така безогледно. Ако някой от българските граждани в тези смесени райони ни гледат сега, да знаят, че те лъжат безогледно. Виждате какво им пишат, какво им казват. Това го е писал бивш агент на ДС, който е много добре обучен.

Борисов вметна в словото си, че е ходил на кино със Стефан Данаилов и изключително много го уважава, като една икона на киното: „Данаилов казал, че мислил, че съм мъжко момче. Да, господин Данаилов, за това ти отговорих така, защото във филмите ти дават реплики и ти ги произнасяш и ставаш голям артист. В случая са му дали грешни реплики и той си оплю сурата".

Борисов продължи да чете материала на ДПС: „Вижте какво пише тук: „на прага на много важни избори сме, и отново пред нас се представят ценности заради нечии елементарни интереси". Абе г-н Доган, за 80 мегавата на Цанков камък, дадохте 1 млрд. лв. Да не изброявам това блато, дето са го нарекли "Водно огледало". И не стига, че са открили, за да прережат лентичка, ама не са си го платили, та ние сега имаме още 25 млн. лв с 5 млн. лв лихви да платим за лентичката на Станишев", обърна се той към лидера на ДПС. В съобщението на партията ДПС пише още "ние не се подлъгваме, освен нас самите никой не ни обича". И за това Борисов имаше реплика: "100 пъти съм казал, че обичам българските мюсюлмани. Имам толкова приятели в тоя регион". А за друга част от текста на Доган, където пише: "ако аз не се жертвам, ако ти не се жертваш, ако ние не се жертваме..." министър-председателят каза: "Значи те говорят за жертви, те ще умират тия хора. Ние градим България, ние правим пътища, пречиствателни станции, детски градини, музеи, театри, опери, спортни зали, магистрали, естакади. Те ще се жертват, за кое?", запита още той.

„Всеки, който се доближи до Доган, гори - сини, червени, жълти. Какъвто и да ни е резултатът, аз се надявам да е добър, да сме пак първа политическа сила. Но ние сме си го изкарали честно, той си е наш, и на никого не дължим след това услуга", категоричен бе Борисов.

Борисов Бъдете бдителни и мобилизирани за изборите
netinfo