Борисов се извини на Местан за гафа на НСО
Борисов се извини на Местан за гафа на НСО / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Борисов се извини на Местан за гафа на НСО
46615
Борисов се извини на Местан за гафа на НСО
  • Борисов се извини на Местан за гафа на НСО

Премиерът Бойко Борисов се извини на народния представител от ДПС Лютви Местан за "гафа" на Национална служба за охрана (НСО), при който служител на НСО упътил депутата погрешно при негово гостуване в резиденция "Бояна" и вместо към дома на президента, с когото имал среща, го насочил към къщата на министър-председателя. Срещата била насрочена два дни след първия тур на изборите за президент и местна власт.

Ръководството на Националната охранителна служба ще трябва да потърси причината защо се е стигнало до грешното упътване на депутата от ДПС Лютви Местан, който е заведен до портата на Борисов, а не на президента. "Единствените случаи, когато има разместване в протокола, са ако нещо се развалят бариерите. Тогава и аз минавам отдолу или съответно той минава отгоре, няма значение. В общи линии всички знаят, когато отиват, къде да отидат", уточни премиерът.

Бойко Борисов бе категоричен, че Местан е политик, който той много уважава и не иска да го засегне по никакъв начин.

Министър-председателят разказа какво точно се е случило: „Аз му се зарадвах, защото той е много приятен събеседник. Той самият се стресна, като ме видя, и каза, че не е за тази среща. Аз го поканих да седне, поговорихме десетина минути, пихме по кафе. Говорихме си за изборите кой, къде и какво е спечелил и той си отиде на другата среща. Нищо повече нямам какво да кажа по тази тема. Извинявам се, ако съм го притеснил с нещо или това му е причинило някакви тревоги или напрежение в партията, но службата НСО и цялата охрана е към президента".

Договорки за изборите категорично не е имало, заяви Бойко Борисов.

Борисов се извини на Местан за гафа на НСО
netinfo