Стартира благотворителна кампания в Ямбол
Стартира благотворителна кампания в Ямбол / БГНЕС, архив

Стартира традиционната коледна благотворителна кампания „Подай ръка - спаси живот" в помощ на тежко болни деца в община Ямбол. И тази година основната инициатива за набиране на средства ще бъде разпространението на коледни картички с рисунки на ученици от ямболски училища.

 За целта се обявява конкурс за детска рисунка на тема „Коледа". В него могат да участват деца от І клас до VІІІ клас. Крайният срок за представяне на рисунките е 21 ноември 2011 година, включително в Общинска администрация. Авторите задължително посочват трите си имена, учебното заведение, в кой клас учат, телефон за контакт.

Жури от ямболски художници ще оценява творбите на децата, като до оценка се допускат само рисунки, а не предварително изработени от учениците готови картички.

Първата награда в двете възрастови групи е 50 лева. Класираните на първо място рисунки на победителите ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички на кмета на община Ямбол.

Номинираните до пето място рисунки и в двете възрастови групи ще бъдат отпечатани като коледни картички, които ще се разпространяват с благотворителна цел.

Освен благотворителния характер на конкурса, целта е да се стимулира творчеството на децата чрез популяризиране на техните произведения.

В първите три издания на коледната благотворителна кампания „Подай ръка - спаси живот" бяха събрани близо 40 000 лева, като 30 500 лв. са от продадените коледни картички. Със средства от кампанията бяха подпомогнати шест тежко болни ямболски деца.