1500 лв. събраха на благотворителен базар
1500 лв. събраха на благотворителен базар / Дарик Габрово

С думи на благодарност към всички дарители народният представител Галина Банковска откри организираната от Обществен дарителски фонд благотворителна изложба-базар за децата на Габрово. В художествена галерия „Христо Цокев" се събраха представители на бизнеса, общественици, местни парламентаристи, граждани. „Благодаря ви, че заедно с вас ще съграждаме мостове на добротворчество, ще възпитаваме нашите деца в безкористност, любов, себеотрицание и грижа към другите", каза още Банковска. Гости на събитието бяха  областният управител Мариян Костадинов и Моника Писанкънева - мениджър проект „Работилница за граждански инициативи".

1500 лв събраха на благотворителен базар
netinfo

Благотворителният базар включваше рисунки на деца от аутистичния спектър, произведения на малчуганите от Школата по приложни изкуства на Ива Пенчева, картини на габровски художник, аранжировки с цветя, маркови вина, книги и различни кулинарни изделия,  дарени от производители и членове на управителния съвет. Не остана предмет,  разигран на търг , който да  не  бе откупен. Продадени бяха и голяма част от останалите предложения. Всички рисунки и творби, създадени от децата в Школата на Ива Пенчева също привлякоха внимание и бяха  купени.

1500 лв събраха на благотворителен базар
netinfo

Общата сума, събрана по време на благотврителната вечер, бе 1500 лв. Средствата  ще се използват, като собствен принос, за съфинансиране на проекти, които са изцяло насочени към децата. За доброто настроение  се погрижиха танцови и музикални формации.

1500 лв събраха на благотворителен базар
netinfo