Ученици написаха песен за агресията в училище, заснеха и клип
Ученици написаха песен за агресията в училище, заснеха и клип / ПГИЧЕ-Търговище

За втора поредна година в Езикова гимназия „Митрополит Андрей" в Търговище работят по проект за агресията сред учениците. Въпреки че в училището този проблем не съществува, той вълнува учениците и те търсят причините и начините за неговото решаване.

Тези дни ученици от гимназията създадоха и авторска песен, а по-късно заснеха и видеоклип, на тема „Агресията в училище", съобщи директорът Атанас Цанев. Музиката, текстът на английски и изпълнението на песента са на Полина Цанева, а сценарият, режисурата и заснемането на видеото са дело на Михаела Ангелова и Айлин Исмаилова. Видеоклипът е заснет в училището с активното участие на учениците от 12Б клас.

Филмчето по песента е било представено за първи път на четвъртата международна среща от съвместния проект „Посредници в конфликтите в училище", която се проведе в началото на ноември в град Дечимоману на остров Сардиния. Темата на срещата там била „Чрез изкуството да спрем агресията в училище". На форума търговищкото училище било представено от ученици от 11 и 12 клас, заради техния опит и натрупани умения в общуването и отстояването на идеи, поясниха от ръководството на учебното заведение.