Силистренските кукловоди играят „Сцени от Декамерон”  на Международен фестивал
Силистренските кукловоди играят „Сцени от Декамерон” на Международен фестивал / Куклен театър-Силистра

Силистренските кукловоди ще представят спектакъла за възрастни „Сцени от Декамерон" на сцената на Международния фестивал „Дни на дунавските градове" в румънския град Гюргево. Изявата им е на 15 ноември, съобщи директорът на кукления театър Златина Станева. Актьорите заминават по специалната покана на Мирча Йонеску - директор на тамошния театър и дългогодишен приятел на силистренските театрали. С това на практика унаследяваме контактите, създадени благодарение на директора Стефан Стайчев, допълни Станева.

Със „Сцени от Декамерон" кукленият театър в Силистра откри Международния фестивал за куклени спектакли за възрастни "Пиеро - 2011 г." в гр. Стара Загора в края не септември, с което постави успешно начало на 31-я си творчески сезон.

В рамките на театралната реформа в България драматичният театър в Силистра бе закрит, а на кукления отдел бе възстановен статута на самостоятелен театър през август 2010 г. Оттогава в афиша му се редуват класически пиеси, нова българска драматургия, образователен спектакъл, куклен театър за възрастни и клоунада.