Стартира инициативата „Коледа в Казанлък”
Стартира инициативата „Коледа в Казанлък” / Sofia Photo Agency, архив

В навечерието на Рождество Христово и в очакване на новата 2012 година, кметът на Община Казанлък Галина Стоянова стартира инициативата „Коледа в Казанлък". Тя ще премине под мотото „Нека духът на Коледа да ни обедини за съхраняване на традициите и духовността" и включва поредица от събития, изпълнени с празнично настроение и благотворителност.

Кметът на Казанлък призова фирмите на територията на общината да се включат в инициативата с оригинална външна коледна украса на своите офиси и обекти, като по този начин станат част от общия облик на града и населените места. Най-празничните решения ще бъдат отличени със знак на Община Казанлък.

Част от инициативите, които предстоят да се реализират са Да „осиновим" елха - украсяване на елха или дърво в града или населеното място в общината със знак и лого на фирмата и светлинни ефекти, участие в благотворителния базар на сувенири и коледни играчки, изработени от казанлъшки деца и ученици, чрез закупуване на материалите за тях, дарителска акция на книги за читалищните библиотеки, радост за децата сираци и самотноживеещи възрастни хора с осигуряване на подаръци за тях

„Всички вярваме, че по Коледа ставата чудеса. Но те са възможни само когато хора като вас откликнат на призива ни и заедно сътворим „Коледа в Казанлък", която да докосне с внимание и добро всеки жител на общината", завършва специалното си писмо-призив към бизнеса кметът Галина Стоянова.

Всички, които искат да станат част от коледните празници и да дарят усмивки и щастие, могат да се включат в инициативата, като направят своите предложения на
e-mail адрес: deni_ivancheva@abv.bg, телефони: 0431/98352; 0884100879
Деница Иванчева - Културно-информационен център на Община Казанлък, ул. „Искра" № 4.