Студенти за втора година правят дарителска кампания Всяко дете има нужда от усмивка
Студенти за втора година правят дарителска кампания Всяко дете има нужда от усмивка / DarikNews.bg, архив
Студенти за втора година правят дарителска кампания "Всяко дете има нужда от усмивка"
47274
Студенти за втора година правят дарителска кампания "Всяко дете има нужда от усмивка"
  • Студенти за втора година правят дарителска кампания "Всяко дете има нужда от усмивка"

Дарителска кампания „Всяко дете има нужда от усмивка" стартира от днес по инициатива на Студентския съвет на Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" и страницата на висшето училище във Фейсбук.

В акцията, насочена в подкрепа на възпитаниците на социални заведения за деца, лишени от родителски грижи от Великотърновска област, се включват основно студенти от Педагогическия факултет на университета.

В дните до 12 декември бъдещите социални педагози и психолози ще организират интерактивни игри и образователни занимания за децата по оказване на първа помощ, хигиенни и здравни навици, четене на приказки, киновечери и посещения в музеи.

Част от доброволците ще събират дарения от дрехи, обувки и учебни пособия, а други ще изработят играчки, които ще бъдат продавани с благотворителна цел на традиционния Коледен базар във Велико Търново през декември.

Кампанията се прави за втора поред година под патронажа на ректора на Великотърновския университет проф. Пламен Легкоступ. Другото лице на кампанията е деканът на Педагогическия факултет доц. Розалия Кузманова.

Дрехите, играчките и учебните пособия ще се събират в Пети корпус на университета от 10,00 до 13,00 ч. в дните сряда, четвъртък и петък.

През миналата година в акцията се включиха повече от 600 дарители от академичната общност и граждани, като бяха събрани около 600 кг дрехи, съобщи Емил Матов, който администрира страницата на ВТУ във Фейсбук.

Чуйте повече в звуковия файл.