Санитарни инспектори унизиха котка аристократ
Санитарни инспектори унизиха котка аристократ / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Санитарната полиция в Ню Йорк направи скандал налагайки на един от най-известните хотели в Манхатън - Algonquin, да сложи каишка на своята котка, която е станала нещо като институция и чиито предшественици царуват във фоайето на хотела вече 30 години.

Матилда е десета поред котка от рода си, която живее в хотела и сега, след посещението на инспекторите от здравните служби, ще трябва да бъде подложена на унижението да носи нашийник с повод. Перспективата обаче да получи лоша оценка при санитарната инспекция и това да помрачи репутацията на хотела, принуди ръководството му да лиши прочутата си гостенка от свободата й.

"За момента тя приема нещата добре. Позира като кинозвезда, излегнала се на рецепцията", каза доста сериозно говорителката на хотела Алис Дийлмейда. Тя посочи още, че котката е подложена на обучение "да не ходи там, където се сервира храната". Хотелът има и ресторант, който вече ще е забранена територия за животното.

Таблоидът "Ню Йорк Пост" силно се възмути на ограничаването на свободата на Матилда, отбелязва БГНЕС. "Каква некоректност! Матилда е част от Algonquin. Градът няма ли нищо по-добро, с което да се занимава?". Матилда, както и всичките й прароднини, има собствена стая, оборудвана с всичко за нейното удобство и хигиена.