Стартира дарителска кампания за деца от варненски домове
Стартира дарителска кампания за деца от варненски домове / netinfo

Дарителска кампания стартира фондация „Св. Св. Константин и Елена” в помощ на децата в неравностойно положение от домовете „Другарче” и „Княгиня Надежда” във Варна и от помощно училище с интернат „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Кривня. Стартът ще бъде даден на пресконференция в 11,30 ч в Галерия „Графит”. Всеки, който има желание да помогне на децата на Варна, може да изпрати SMS с кратък текст DMS ART на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL , VIVACOM и M-Tel ). Цената на дарителския SMS e 1,20 лв. с ДДС.

Същевременно от днес до 1 декември в Галерия „Графит” ще бъдат изложени над 60 произведения на изкуството на едни от добрите български автори като Павел Митков, Светлин Ненов, Тодор Игнатов, Васил Петров и др. В инициативата с благотворителна цел ще се включи и ателието по трудотерапия на психиатричната клиника към болница „Св. Марина”, което предостави изработен от пациентите и терапевтите стъклопис „Рождество Христово”.

Ценителите  на изкуството и всички варненци с  добри сърца са поканени да разгледат  експозицията и да си купят произведения до четвъртък – 1 декември, от 10 до 19 ч в Галерия „Графит”.

Традиционната благотворителната кампания на фондация „Св. Св. Константин и Елена” стартира на 18 октомври в Деня на покровителя  на художниците Свети апостол  Лука. Колекцията е изложена в арт пространството на хотел „Азалия” в едноимения курорт.  До момента са продадени 17 произведения на изкуството за над 8000 лв.

Кулминацията на събитието се очаква да бъде по време на благотворителния коктейл, който ще се състои на 1 декември в Галерия „Графит”. На него са поканени първите мъже и жени в политиката и бизнеса в града, артисти, музиканти и др. В артистичната атмосфера на галерията всеки от тях ще има възможност да купи картина или пластика и да подпомогне благородното дело.

Кампанията на фондация „Св. Св. Константин и Елена” е подкрепена от Виктория Терзийска и Десислав Данчев – група Мастило, Ивайло Донев – вокал, Страцимир Павлов – пиано, и DJ Ivo-But-Not, които ще бъдат и специални гости на вечерта.