Трима шампиони за Дарис от Гран при в Ниш
Трима шампиони за Дарис от Гран при в Ниш / netinfo

Бойко Парлапански, Антония Станкова и Николай Христов спечелиха златни медали от Гран при Ниш, Сърбия. Карате клуб "Дарис"- Кюстендил участва с 8 състезатели, като добави в актива си още 2 сребърни и 5 бронзови отличия, съобщи треньорът Борислав Иванов.

В международния турнир участваха около 1 000 каратеки от 5 държави- България, Македония, Черна гора, Косово и домакините от Сърбия.

Бойко Парлапански спечели златен медал на ката, при родените 2003 година, като след него се наредиха съотборниците му Вилхем Вилхемов и Иван Иванов. Юлиян Захариев е 2- ри на ката, при родените 2004 година, а Владимир Назъров е 3- ти.

Антония Станкова не допусна загуба и победи на кумите в категория + 58 кг., при младежите 16- 17 години. Тя добави и бронзово отличие като част от националния отбор на България. Николай Христов се класира на първо място с националния отбор- младежи на кумите. Неговият брат Александър Христов е 3- ти на кумите в категория до 50 кг., при юношите младша възраст. Той се окичи ш с бронзов медал и като участник в националния отбор.

"Това бе последното ни участие в официално състезание за годината. Подготвяме изпит за степен около 10- ти декември и Коледно тържество, което  е и празник за рождения ден на клуба", допълни Борислав Иванов.