Над 100 доброволци почистват Беласица
Над 100 доброволци почистват Беласица / снимка: Дарик-Благоевград

Над 100 доброволци от граждански сдружения, училища и държавни институции от Петрич ще се включат в инициативата „Да живеем на чисто”. Дирекцията на Природен парк „Беласица” към Изпълнителна агенция по горите организира поредното почистване на планината Беласица, което ще се проведе в събота  от 10:00 часа. Сборният пункт е стадионът в Петрич, съобщиха от МЗХ.

Това е третото почистване на планината за тази година, което се организира от парка. Традиционно кампанията ще обхване най-замърсените места. Екипите от доброволци ще работят около младежкия дом, алеята на здравето и най-посещавания маршрут от града до хижите Беласица и Конгур. В почистването може да участва всеки. Инициативата е повод за неформално  образование на младите природолюбители в опазването на околната среда, разделното и безопасно събиране на отпадъци.

За доброволцитe са осигурени чували и ръкавици. Също така е организирано и извозването на събраните отпадъци. От Дирекцията на парка са се погрижили и за доброто настроение на участниците - ще бъдат организирани различни викторини и забавления. Организаторите са осигурили и награди за участниците в почистването.