Акция по безвъзмездно кръводаряване в Деня на доброволеца
Акция по безвъзмездно кръводаряване в Деня на доброволеца / netinfo

Акция за безвъзмездно кръводаряване организира БЧК - Сливен на 5 декември - Деня на доброволеца. По време на акцията ще бъде награден дългогодишен кръводарител от Сливен. Областният съвет на БЧК стартира и Коледна кампания, която ще продължи от 5 до 29 декември. Кампанията включва фондонабирателни акции, чиято цел е набиране на средства за подпомагане на деца и ученици в неравностойно  положение. На подходящи места в града ще бъдат поставени благотворителни касички, ще бъде организирана акция в училищата за набиране на подаръци за изготвяне на коледни подаръци. Започва и продажба на календарчета на БМЧК.

Коледната кампания включва и няколко подпомагащи акции - кампанията "Деца помагат на деца" за подготвяне на коледни подаръци, които ще  бъдат раздадени на деца от уязвими общности - деца в болнични заведения, деца с физически и психически увреждания. Също така изработване  на картички с пожелания от ученици в началния курс и Помощно училище „Аргира Жечкова", раздаване на коледни играчки - дарение от Асоциация "Силви Вартан за България" на деца в болнични заведения. Това ще стане на 29 декември от 10.00 ч. във всички области в страната, а за Сливенска област - в болниците в град Сливен и в Нова Загора.

Коледната кампания на БЧК - Сливен предвижда още подготовка и раздаване на 200 хранителни пакети на деца в риск, посещения на социални заведения с подготвени коледни подаръци от БМЧК и дружествата на БЧК и участие в празника им, както и посещения на инвалиди, болни съкварталци, деца - сираци.