221 талантливи ученици с награди
221 талантливи ученици с награди / пресцентър Община Бургас

221 изявени и талантливи бургаски ученици от 25 училища бяха отличени на тържествена церемония в Община Бургас. Те получиха грамоти, книги и тениски с надпис „Аз обичам Бургас" за спечелените през годината медали и престижни награди от национални конкурси и международни олимпиади.

В събитието, което се състоя в зала „Георги Баев" на Културен център „Морско казино", участваха кметът Димитър Николов, заместник - кметът Йорданка Ананиева, зам.-областният управител Златина Дукова, председателят на Общинския съвет Снежина Маджарова и директорът на РИО - Бургас Виолета Илиева.

Най-умните и талантливи деца на Бургас бяха наградени за успехите си във всички области на науката, изкуствата и физическото възпитание - български език и литература, чуждоезиково обучение, математика, природни науки, информатика, изкуства, спорт и принос в издигане авторитета на училището и града.

Грамота и подаръци бяха присъдени тази година и на Виолета Арабаджиева - студентка в Университет „Проф. д-р Асен Златаров, която бе номинирана за Студент на годината за високи резултати в областта на науката и на Ванеса Вълчева от ЦДГ „Калинка" в с. Рудник.