Наградиха победителите от изложба на детски рисунки
Наградиха победителите от изложба на детски рисунки / Общински пресцентър Ямбол

Наградиха победителите в традиционната изложба на детски рисунки от конкурса на Община Ямбол „Коледа".

Мари Лахтева от ІІІ б клас в НУ „Св. Св. Кирил и Методий" и петокласничката от СОУ „Св. Климент Охридски" Кристън Маринова бяха отличени като най-добри в двете възрастови групи. Те получиха парична награда от по 50 лева, а рисунките им са отпечатани като коледни поздравителни картички на кмета на общината.

Поощрителни награди взеха Маноела Иванова и Мария Крумова, петокласнички в СОУ „Св. Климент Охридски". Картички, подписани с благодарност от кмета на Ямбол, получиха 10 ученици, чиито рисунки са отпечатани като благотворителни картички. Творбите са подредени във фоайето на общината.

Изложбата е част от благотворителната кампания „Подай ръка - спаси живот" в помощ на тежко болни деца. Основен източник на средства е разпространението на коледни картички с рисунки на ямболски деца на символичната цена от 1 лев.

През тази година се  разширява обхвата на подпомаганите, като освен деца, ще бъдат подкрепяни и младежи. Общо 15 000 картички вече са отпечатани безплатно.

За разпространението им се разчита на учебни заведения, културни и държавни институции, неправителствени организации, граждани и фирми.