И малък Воден цикъл ще реализират в Габрово
И малък Воден цикъл ще реализират в Габрово / Дарик Габрово, архив

Трите етапа на линейната част и Пречиствателна система за отпадни води от Водния цикъл се очаква да започнат през 2012 г. Едновременно с това през следващите 3 години Общината ще вложи допълнително около 5 млн. лв. за рехабилитация на улиците, където се подменят водопроводи и канали, съобщават за Дарик от общинската администрация. Оттам уточняват, че ще започне рехабилитацията на бул. „Трети март" - около 2 км.

Подготвя се и през следващата година ще бъде започнат нов, по-малък Воден цикъл в кварталите, незасегнати от текущия проект по модернизация на ВиК инфраструктурата и ще се изпълнява съвместно с реконструкцията на ул. „Никола Войновски" (около 3 км). През следващата година при добра координация между институциите ще стартира и доизграждането на Обхода на гр. Габрово и дострояването на обхода на с. Поповци.

Завърши укрепването на свлачищен участък в кв.Маркотея, както укрепителните мероприятия в свлачищен район в кв. Лисец.

Предстои модернизация на светофарните уредби и изграждане на обща система за управление на трафика

През новата година ще започнат строителните дейности по „Интегриран проект за развитие на културно-историческия туристически продукт и свързаната с него инфраструктура" на стойност 6 195 596,17 лв. Проектът предвижда дейности в АЕК „Етъра", АИР „Боженци", Дечковата къща, както и изграждане на Виртуален музей на ул. „Николаевска" 3.

 Очаква се  реализацията на проект за дребномащабни мерки за превенция на наводненията, който ще изгради и подпорна стена-корекция на р. Янтра.