Книжки и играчки дариха на детското отделение в ловешката болница
Книжки и играчки дариха на детското отделение в ловешката болница / archiv.DarikNews

Дарение от 296 книжки, 25 плюшени играчки и памперси получи детското отделение на ловешката болница, съобщи Велизара Стойнова, доброволец към сдружение „Екомисия 21 век".

Дарението е по инициатива на Националния алианс за работа с доброволци - Пловдив, към която се присъедини и неправителствената организация от Ловеч. Кампанията е под надслов „Дарете час", а тази година мотото й бе „Стара книжка дари - детенце усмихни". Целта е да се почувстват децата в детските отделения на болниците по-добре по време на престоя си там и да стане той по-лек и пъстър.

Книжките в отделението на ловешката болница са занесени в началото на декември, а сред дарителите са физически лица, ученици от ловешки училища и две детски градини. Дарителите са посрещнати от д-р Нели Пенева, медицинските сестри Снежана Стефкова и Галя Методиева, санитарката Павлинка Дончева. Пациентите на отделението пък веднага се втурнали към чантите с книгите и играчките.

Книжки и играчки дариха на детското отделение в ловешката болница
netinfo

В момента в детското отделение се лекуват 22 пациенти, най-малкият от които е на два месеца, а най-големият - на 16 години. Лечението им е напълно безплатно, но отделението има нужда и от дрешки, памперси, играчки, одеяла и спално бельо за най-нуждаещите се. Със започването на новата година доброволците на „Екомисия 21 век" възнамеряват да стартират кампания за набирането на нови дарения.