Започва програмата на Дарования 2011
Започва програмата на Дарования 2011 / Дарик Добрич, архив

Община град Добрич и Ротари клуб организират за поредна година в навечерието на Коледните празници поредица от благотворителни културни събития под наслов „Дарования" 2011. В тях ще се представят талантите от нашия град с най-ярки достижения през изтичащата година.

Календарът на "Дарования" започва с изложба с фотоси и материали от постижения в областта на културата, образованието, науката и спорта. Тя ще бъде подредена във фоайето на концертна зала „Добрич" днес. Утре, 13 декември, от 18.00 ч. в залата ще се състои концертът с класическа музика с изпълнения на хорови, вокални и инструментални състави и балет.

На 14 декември от 17.30 ч. отново в сградата на зала „Добрич" се открива изложба „Коледна фантазия" на сурвакници и украса за коледни елхи. От 18.00 ч. в зала „Добротица" ще се проведе фолклорният концерт „Дарования 2011" с участието на фолклорни ансамбли, солисти певци и инструменталисти.
Поп-рок концертът е на 19 декември от 18.00 ч. в Младежки център „Захари Стоянов" - с участието на певци, балетни формации и танцови двойки.

Програмата на "Дарования" 2011 предвижда и гостуване на Варненската филхармония с диригент Григор Паликаров. Музикантите ще изпълнят произведения на Йохан Щраус на 15 декември от 19.00 ч. в концертна зала „Добрич". Входът е с покани, които могат да бъдат закупени от Ротари клуб - Добрич.
Местните състави - Български камерен оркестър - Добрич с диригент Алексей Измирлиев, смесен хор „Добруджански звуци" с гл.диригент Елвира Пастърмаджиева, Детски хор „Захари Медникаров" с диригент Росица Дурмушлийска и Хор на учителките с диригент Маргарита Русева, ще поднесат изпълненията си на 16 декември от 18.00 ч. в концертна зала „Добрич".

Входът за всички концерти, с изключение на концерта на Варненската филхармония, е свободен. Събраните по време на събитията средства ще се предоставят за добрички таланти, участници в културни събития и фестивали.