Младежи изнасят браготворителни концерти в три села
Младежи изнасят браготворителни концерти в три села / DarikNews.bg, архив

Празнична благотворителна програма ще изнесат в два последователни дни младежите от клубовете за развитие на общността в селата Батак, Върбовка и Водолей, с подкрепата на център "Амалипе". Младите хора организират концерти, за да зарадват децата от местните детски градини с коледни подаръци.
 
На 17 декември (събота) от 18:30 часа младите артисти ще изнесат празничната си програма в Батак, а на 18 декември (неделя), от 13:00 часа ще бъде концертът във Върбовка.
 
Със средствата, събрани от концертите, младите артисти ще купят на децата от местните детски градини подаръци и лакомства. Концертната програма включва комедийно представление "На сватба", модно ревю, кавъри на известни български песни и много танци.
 
Клубовете за развитие на общността бяха създадени в Батак, Върбовка, Балван и Водолей в началото на годината като част от проект за мониторинг на здравните услуги в уязвими малцинствени общности.

През юли и ноември те проведоха изследване на здравния статус в четирите села чрез допитване с анкетни карти. Клубовете организираха и почистване на селата, отбелязване на календарни празници, футболни срещи и други обществено полезни инициативи.

Част от дейността им бе и театралното представление "Докторе, къде си?", запознаващо по хумористичен начин местната общност с нейните здравни права и задължения. Представлението, подготвено от младежите от Върбовка, бе представено и в селата Балван и Батак.