Новото спортно бижу на Бургас
Новото спортно бижу на Бургас / Стефка Крушкова
Новото спортно бижу на Бургас
48241
Новото спортно бижу на Бургас
  • Новото спортно бижу на Бургас

Спортният комплекс в „Славейков" беше открит днес с демонстрации на различни спортове. В началото на церемонията с минута мълчание присъстващите стотици граждани почетоха паметта на Пламен Ставрев.

Комплексът е с площ 20 хил. квадратни метра и засега е най-големият в общината. Инвестицията за изграждането му е над 2 млн. и 600хил. лв. бюджетни средства. В него могат да се практикуват общо 15 вида спорт.

"Радвам се, че преди три години, когато имаше опасност по голямата част от тази територия да бъде реституирана и тук да бъдат построени кооперации, ние отвоювахме това място за спорта на град Бургас", каза кметът Димитър Николов. Той допълни, че продължава изграждането модерна спортна инфраструктура, която може да се използва от всички.

Присъстваха представители на общинската администрация, спортисти, треньори и граждани. Сред официалните гости бяха Диян Драшков - спортен директор на Федерацията по лека атлетика, Янчо Патриков - член на Управителния съвет на Федерацията по борба, който прочете приветствие от президента й Валентин Йорданов и Петър Петров, най -бързият българин бронзов медалист от олимпийските игри в Москва.

Новото в спортния комплекс в "Славейков", в сравнение с този в к-с "Изгрев" е зоната за лека атлетика и най-голямата стена за катерене на открито у нас. Тя има осем писти с различна трудност, висока е 12 метра. В откритото съоръжение за лека атлетика ще могат да се практикуват почти всички дисциплини.

Има две футболни игрища за мини футбол, зала по борба, допълнително в обслужващата сграда има и две зали по 100 квадратни метра, в които ще бъдат допускани всякакви групови и индивидуални спортове. Комплекса разполага още и с тенис корт с изкуствена настилка, има и едно игрище за волейбол и баскетбол.

чуйте кмета Димитър Николов в звуковия файл: