Спасителят от магистрала Тракия остана без работа за Коледа
Спасителят от магистрала Тракия остана без работа за Коледа / снимка: DarikNews, Дарик Пловдив

Стефан Стойчев, спасителят от магистрала "Тракия" и номиниран за "Мъж на годината" в класацията на Дарик радио, остана без работа преди Коледа. Всички, които работят в гръцката фирма са съкратени. Стефан е комбайнер, но сега търси работа като пожарникар. Според него да бъде огнеборец и да помага на хората е призванието му.

"Вече подадох документи за пожарникар в Чирпан, но шансовете там са малки", каза Стефан. Преди три дни откраднали мобилният телефон на Стефан, но той продължава да вярва в добротата и в това, че на Коледа стават чудеса.

В момента няма обявен конкурс за огнеборци в пожарната в Пловдив, но при такъв Стефан може да подаде документи и да участва, каза шефът на "Пожарна безопасност" комисар Румен Димчев. Той отново благодари на младия мъж за смелата постъпка.

Към момента 29-годишният мъж води в класацията на Дарик "Мъж на годината". Стефан Стойчев е човекът, който създаде любопитен прецедент в конкурса с 21-годишна история. Комбайнерът от Чирпан е първият непопулярен мъж, номиниран някога за отличието. Стефан помогна през юни на много хора да се спасят от катастрофиралия и запалил се автобус на магистрала "Тракия". За него думите "човечност" и "известност" не са синоними, затова и в първите дни след трагедията той не искаше да се дава гласност на постъпката му.