Ловешка доброволка получи национална награда
Ловешка доброволка получи национална награда / dariknews.bg

Доброволката от Местния център за работа с доброволци на ловешкото сдружение „Екомисия 21 век" Ивелина Милчева спечели национален приз на фондация „Астика" - Бургас за доброволец на годината. Ивелина е победител в категорията „Толерантност, антидискриминация".

Ловешка доброволка получи национална награда
netinfo

Наградата на Ивелина Милчева е във връзка с активната й дейност за основаване и утвърждаването на Клуб "Равнопоставеност - Ловеч", на който тя е лидер. През 2011 година клубът стана инициатор на множество събития, които бяха насочени към осигуряване на подкрепа за жените и момичетата да израснат като силни и самоуверени личности, да са способни да взимат важни решения, касаещи техния собствен живот, да бъдат активни граждани в своята общност.

В клуб "Равнопоставеност - Ловеч" момичета и момчета разговарят за проблеми като неравнопоставеност, дискриминация, нарушение на човешките права, домашно насилие, трафик на хора, ХИВ/СПИН и т.н.  Младежите дискутират и търсят начини за справяне с тези проблеми, как да ги решат, кога да проявяват нетърпимост и кога да предлагат помощ, с кого да разговарят при нужда и как да изградят себе си като силни личности и бъдещи лидери.

Ивелина Милчева е доброволец повече от осем години, участвала е в  десетки акции, кампании, проекти на местно и регионално ниво. Участвала е в много обучения, национални доброволчески инициативи, срещи, изложения и др.

 

Снимка: Сдружение „Екомисия 21 век" - Ловеч