ВИДЕО: Бихме САЩ и сме трети в света, промениха регламента заради Гришо
ВИДЕО: Бихме САЩ и сме трети в света, промениха регламента заради Гришо / Колаж: Gong.bg, снимка: БГНЕС

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров остави сериозна следа на Световното първенство за смесени двойки „Хопман Къп“, не само с фантастичната си игра, но и с това, че специално заради него регламентът на турнира бе променен! Гришо и Цвети Пиронкова играеха мача си на двойки, и след страхотно начало срещу отбора на САЩ Марди Фиш и Бетани Матек, и водеха със 7-5, организаторите съобщиха, че който спечели следващия гейм, е победител, и мачът свършва!

Така България се наложи с 8-5, и макар че не успя да се класира на финал, зае трето място в света. Основната причина за промяната бе полетът на Григор до Сидни, който той щеше да изпусне при по-дълго продължаване на мача.

САЩ бе световен шампион от миналата година, но в състав Бетани Матек - Джон Иснър, и тази не успя да повтори огромния успех. Американците имат общо шест титли от Хопман Къп - най-много в историята на турнира.

„Лично за мен бе една прекрасна седмица, много хубави мачове, насладих се на всичко тук, и на феновете на България в залата. Страхотно е,“ бяха думите на Пиронкова след мача, и на български отправи към родната агитка в Пърт: „Мерси много, страшни сте!“

Водещият на корта обяви, че според него Димитров не само ще бъде Топ 10 играч в бъдеще, но и е играл като такъв сега.

„Благодаря на всички, които сте тук, атмосферата бе страхотна. Благодаря на екипа си, на феновете ни, на всички, които ни гледаха. Мачът свърши много бързо, но нищо,“ завърши Гришо.

Щастливият развой на мача на Цвети Пиронкова и Григор Димитров с досегашните шампиони на неофициалното световно отборно първенство по тенис при смесените дуети, бе наблюдаван от десетки българи на трибуните в Пърт, но у нас Българската федерация по тенис организира приятно събиране - организирано гледане по обед на срещите на двете ни ракети с №8 в света Марди Фиш и 55-та Бетани Матек-Санд на Националния тенис център.