Близо 1200 лв. събра кампанията Стотинка по стотинка-ДОМ
Близо 1200 лв. събра кампанията Стотинка по стотинка-ДОМ / netinfo

Шуменци дариха 1 180, 35 лв. за възстановяване на сградния фонд на Международен скаутски център - Шумен (бивш лагер за военно обучение „Ивански") по време на първия етап на дарителската кампания „Стотинка по стотинка - ДОМ". През почивните дни бяха отворени всички 50 касички, които в рамките на месец събираха рестото на шуменци в търговските обекти - съобщават от клуба.

90 лева към събраната от ресто сума, добавиха и скаутите от клуба Хелияна Хараланова и Елица Михайлова, които изработиха и продадоха 15 сувенирни - снежни човечета в периода на кампанията (като подареното на кмета). С тях събраната сума възлиза на 1 270, 35 лв. В касичките бяха поставени и 1,4 евро ( на центове), ½ швейцарски франка и 0,05 румънски леи, които също ще бъдат внесени по сметката на Организацията на българските скаути.

По  време на отброяването на стотинките клубния водач на СК „Мадарски конник" Искра Стефанова прие поредния нов член на скаутската организация - 12-годишния Петър Генов от Шумен.

Гостите бяха почерпени с медени сладки, изработени от момичетата в клуба по време на коледно-новогидишните празници.

Във втория етап от дарителската кампания, Организацията на българските скаути ще се опита да привлече за партньори на кампанията големи търговски вериги и фирми.