Арт школа Колорит получи специален приз на международен конкурс в Полша
Арт школа Колорит получи специален приз на международен конкурс в Полша / archiv.DarikNews

Специален приз от IX-тия Международен конкурс за рисунка „Четирите сезона", провел се в град Тичи в Полша е присъден на  деветгодишната Десислава Цочева от арт школа „Колорит"с ръководител Майя Ананиева.Специалният приз е най-високата награда на полския конкурс.

Живописната творба на Десислава „Пролетен пейзаж"е избрана сред хиляди рисунки на деца от различни страни и е станала лице на месец май в луксозния календар за 2012 година, който организаторите на конкурса са отпечатали. В този календар са включени 12 творби, които пресъздават по най-интересен начин природните сезони. Награди са присъдени на още трима възпитаници на школа „Колорит". Дванадесетгодишната Елеонора Цветанова е отличена с Приз за оригинална идея  за творбата си „Дървото през четирите сезона". Носители на почетни отличия са Ралица Тодорова - 8г. за рисунката „Лято край морето" и Павел Енев - 7г., за „Зимна приказка".

Арт школа Колорит получи специален приз на международен конкурс в Полша
netinfo

Идеята на организаторите на конкурса е да провокират младите художници  да пресъздадат в картини своето емоционално усещане за неповторимата  красотата на всеки един от сезоните, като най-вълнуващите творби по традиция отпечатват на страниците на оригиналния  календар. Международната изложба е експонирана в залите на Музея в град Тичи и се радва на голям интерес