Русе и Волгоград организират конкурс за рисунка за млади таланти
Русе и Волгоград организират конкурс за рисунка за млади таланти / Дарик Русе, архив

Побратименият с Русе руски град Волгоград със съдействието на Община Русе приканват малки таланти от Русе и населените места от общината да участват в организирания международен конкурс за рисунка „Историята на моята страна в историята на моето семейство“. Целта на конкурса е да стимулира децата да изучават по- задълбочено историята на своята страна и своето смейство.

Той има още за цел да съдейства за установяване на приятелски отношения между децата, живеещи в различни страни. Рисунката трябва да е във формат не повече от 60х80 см. Техниката на изпълнение е свободна. Възраст – до 18 години. На гърба на всяка рисунка трябва да са написани трите имена на автора,  пол, години, име на картината, техника, адрес, училище, телефон.

Крайният срок за получаване на авторските произведения е 1 октомври 2012 г. Рисунките се изпращат на адрес: 400066, Россия, г. Волгоград, ул. „Советская, 26, Детская художественная галерия. Най- добрите творби ще бъдат експонирани в изложбената зала на Детската художествена галерия във Волгоград.