Учител направи киноклуб в Езиковата гимназия в Ловеч
Учител направи киноклуб в Езиковата гимназия в Ловеч / netinfo

Клуб „Да опознаем магията на киното" сформира в Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I" в Ловеч учителят Иво Райнов. Клубът се открива по програма „Успех", която финансира дейности за ангажиране свободното време на учениците. Сред основните идеи на киноклуба са да се проследи историята на киното, да се представи жанровото разнообразие, да се дискутира влиянието на киното върху основните човешки и обществени ценности, да се представят велики режисьори и актьори, да бъдат показани някои от шедьоврите на световното кино, участниците да получат представа за различията и достиженията на европейското и американското кино, както и да се запознаят с развитието и върховете на българското кино.
Киноклубът ще се състои от 15 участници - толкова е максималното изискване на програмата, но ще бъде отворен за всеки, който обича и се интересува от кино, каза Иво Райнов. Той предвижда отделни теми да бъдат презентирани от участниците в клуба. Всяка седмица ще бъде излъчван филм, който е сред най-силните кинематографични достижения по темата, а изборът ще бъде сред няколко предложения, публикувани в клубна фейсбук страница. Филмът, който ще бъде показван в салона на Езиковата гимназия, ще се определя след гласуване. В рамките на клубната дейност ще бъдат изготвени и класации на най-добрите световни и български филми.
Надявам се, че този клуб „Да опознаем магията на киното" ще даде възможност на децата да научат много нови неща за киното, а и по този начин ще върнем така липсващите кинопрожекции в Ловеч, посочи Иво Райнов.
Както е известно, в люляковия град няма кино вече повече от десет години.