Визията си за 2020-а Плевнелиев споделял „на ухо” в колата на Борисов
Визията си за 2020-а Плевнелиев споделял „на ухо” в колата на Борисов / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Визията си за 2020-а Плевнелиев споделял „на ухо” в колата на Борисов
49316
Визията си за 2020-а Плевнелиев споделял „на ухо” в колата на Борисов
  • Визията си за 2020-а Плевнелиев споделял „на ухо” в колата на Борисов

Визията на Росен Плевнелиев за 2020-а, която новият президент обяви през седмицата в парламента, първо е била споделяна многократно „на ухо" в колата на премиера Бойко Борисов още по времето, когато Плевнелиев е бил министър. Това призна Борисов в студиото на Дарик радио пред Кеворк Кеворкян. Разговорът на телевизионната легенда с министър-председателя беше част от празничната програма навръх 19-ия рожден ден на Дарик радио.

„Примерно Плевнелиев също „на ухо" успя да ми внуши идеята за енергийна ефективност", обясни Борисов. За пореден път той категорично отрече възможността в България да има предсрочни парламентарни избори. „Ако ги исках, щях да направя през есента избори три в едно", заяви министър-председателят и добави, че има инфраструктурни проекти, които трябва да се довършат.

Борисов обяви, че в последния вариант на проектодоговора за фискален пакт на Европа са включени три предложения на българската страна, едно от които е отпадането на текста за обвързаност с „Евро плюс" и обща икономическа политика. Предвидена е възможност лидерите на страните извън еврозоната да участват в срещите на високо ниво поне веднъж годишно. Има и текст за финансови санкции за държавите, които не спазват фискална и бюджетна дисциплина.

Визията си за 2020а Плевнелиев споделял на ухо в колата на Борисов
netinfo