Курс по компютърна грамотност за хора над 55 години организира библиотеката
Курс по компютърна грамотност за хора над 55 години организира библиотеката / sxc.hu

Безплатен шестдневен курс „Начална компютърна грамотност" за граждани над 55-годишна възраст ще бъде осъществен в оборудвания по програма „Глобални библиотеки - България" Обучителен център на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" в Шумен. Обучението ще се осъществи в периода 8-10 и 15-17 февруари, от 10.00 до 12.00 ч. във всеки от посочените дни, съобщават от библиотеката.

От предлаганата образователна услуга ще могат да се възползват 10 шуменци, които ще придобият основни умения за работа с програмите MS Word 2007 и MS Excel, за ползване на електронна поща, Skype и Facebook и търсене на информация в Интернет. Записването в курса се осъществява на място, в библиотеката, до запълване на предвидения брой обучаеми.

Предстоящото обучение е продължение на успешната обучителна практика, наложена в библиотеката от лятото на предходната година, и е в съответствие с усилията на институцията да разшири предлаганите услуги с оглед приобщаването на българските граждани към глобалното информационно общество.

Поради засиления интерес обучения по начална компютърна грамотност ще бъдат организирани и през следващите месеци на 2012 г.