Издателят Ерамян отрече, че продава в-к Марица на Стандарт Нюз
Издателят Ерамян отрече, че продава в-к Марица на Стандарт Нюз / sxc.hu

В-к „Марица" не е продаден и засега няма подобно намерение, категорично заяви пред Дарик мажоритарният собственик на пловдивския ежедневник Степан Ерамян. Така той опроверга слуховете, че има сключена сделка със „Стандарт Нюз АД", за които беше публикувана информация, че са купили вестника. По думите на издателя електронният формат на „Марица" има много висока посещаемаст. Ако нещо подобно предстои, ще излезем с официална информация какво точно се случва, допълни Ерамян.

Един от собствениците на „Стандарт нюз АД" е Георги Георгиев, който е шеф на волейболния отбор на ЦСКА. Георгиев е собственик на дружеството „ГМ прес". Съсобственици на „ГМ прес" са Галина Пеева и Кирил Захариев, като бизнесът на последния се свързва и с „Винпром Пещера".

Трусовете в медийния пазар в Пловдив започнаха преди 4 години, когато за пръв път се заговори, че Степан Ерамян има намерение да продаде своя дял от вестник “Марица”. Един от кандидатите тогава бе Ирена Кръстева. Сделката се провали, защото съдружниците на Ерамян – Атанас Спасов и Спас Василев, не бяха съгласни с промяна на собствеността. Паралелно с това се заговори, че и Георги Гергов има апетит към  “Марица”.

Сред журналистите обаче продължава да се коментира, че преговори за продажба на вестника има, но все още сделката не е финализирана.