Филмов маратон “Игри на късмета” показва 61 студентски филма в Дома на киното
Филмов маратон “Игри на късмета” показва 61 студентски филма в Дома на киното / netinfo

С петчасов филмов маратон ще бъде отбелязан края на конкурса за късометражно студентско кино "Игри на късмета", организиран от Съюза на филмовите дейци и ЕВРОБЕТ. Кино маратонът ще се състои в Дома на киното на 31.01.2012 г. от 13 ч. На него ще бъдат излъчени всички 61 късометражни филма, които взеха участие в конкурса "Игри на късмета".

Участниците в него трябваше да представят собствени късометражни филми с продължителност до 5 минути без ограничения за вида кино и жанра на творбите.

Жури в състав Георги Стоянов, председател на СБФД, Олга Тодорова, управител на Евробет, Цветодар Марков, режисьор и Георги Мишев, сценарист ще отличи трите най-добри филма в конкурса. Покана да връчи Голямата награда бе отправена към кмета на София Йорданка Фандъкова, която е и патрон на конкурса.

Публиката, с гласуване в интернет на www.igrinakasmeta.bg, ще определи своя фаворит, който също ще получи награда. Гласуването за Наградата на публиката ще приключи ден преди началото на кино маратона - 30.01.2012 г. Досега в гласуването се включиха над 8000 души. Един от тях ще получи награда видео камера.

Церемонията по награждаването на четирите ленти ще се състои на 31 януари 2012 г. от 18 ч. в Дома на киното.