Внукът на Кирил Рашков се срамува и съжалява
Внукът на Кирил Рашков се срамува и съжалява / снимка: DarikNews.bg, Дарик Пловдив
Веселин Христов
49737
Веселин Христов
  • Веселин Христов

В срок от един месец Пловдивският окръжен съд трябва да се произнесе по жалбата на Кирил Рашков-младши. Внукът на цар Киро обжалва присъдата си от 8 месеца затвор, която му определи Асеновградският съд. Той е обвинен в закани за убийство на вуйчото на убития в Катуница Ангел - Веселин Христов.

Адвокатът на Рашков-младши представи пред съда две медицински експертизи като доказателство, че двете деца на Рашков са болни от пневмония. Още от самото начало на заседанията в Асеновград адвокат Даниел Ангелов твърди, че Рашков-младши е вдовец и сам отглежда децата си. Ефективната му присъда е явна несправедливост, категоричен бе адвокат Ангелов. Според него обкръжението на Рашков-младши не е добро.

Според прокуратурата и защитникът на Веселин Христов, адвокат Стефка Караджова, Рашков има лоши характеристични данни. Освен това според адвокат Караджова е малко вероятно Рашков да полага грижи за децата, след като често е в чужбина и отсъства от дома си. Освен това тя смята, че в никакъв случай не е за подценяване и това, че внукът на Кирил Рашков се ползва с лошо име сред болшинството от населението в Катуница. Адвокат Караджова поиска от съда да бъде увеличена присъдата на Рашков-младши на 4.5 години затвор.

"Срамувам се и съжалявам. Искам условна присъда", каза пред съдебния състав Кирил Рашков-младши.

Това е откровена лъжа, коментира Веселин Христов. Според него тези думи на Рашков-младши са само за пред съда. Христов още си спомня думите на Рашков-младши, минути преди да бъде прегазен и убит племенникът му цитирам: "Гяур ще ти отрежа главата".