Дарителска кампания събира средства за медицински прегледи на бедни и бездомни
Дарителска кампания събира средства за медицински прегледи на бедни и бездомни / sxc.hu

Целогодишна дарителска кампания за събиране на средства за прегледи и лечение на неосигурени социално слаби граждани стартира в Бургас. Инициативата е на Величко Янков, собственик на фирма „Кинг троник" и се провежда с подкрепата на Община Бургас.

Идеята е събраните средства да се предоставят периодично на Медицински център 1, където необходимата здравна помощ ще могат да получат хора, настанявани в институции. Това ще са социално слаби от Приюта за бездомни, от Кризисния център към трафика на хора и др., уточни зам. - кметът д-р Лорис Мануелян. Според него най - важното е обществото да знае, че съществува тази форма на дарителство. Примерът могат да последват и други лечебни заведения.

Паричните дарения могат да правят както фирми така и физически лица. Те ще бъдат изразходвани по волята на дарителите и по препоръка на управителя на Медицински център 1 д-р Борис Борисов. Парите ще бъдат за провеждане на прегледи и изследвания и закупуване на медицинска апаратура.

Набирането на средства е по Банкова сметка на Медицински център 1 IBAN: BG60RZBB91551086016909 BIC: RZBBBGSF Райфайзен банк АД