Отвориха Дунав мост и пътя Русе - Бяла
Отвориха Дунав мост и пътя Русе - Бяла / снимка: DarikNews.bg, архив
Отвориха Дунав мост и пътя Русе – Бяла
49998
Отвориха Дунав мост и пътя Русе – Бяла
  • Отвориха Дунав мост и пътя Русе – Бяла

Пътят Русе - Бяла вече е отворен в двете посоки, съобщи пред Дарик директорът на русенската полиция комисар Светослав Първанов. Пропускат се леки автомобили и камиони до 10 тона. Машините продължават да разчистват трасето, за да започне пропускането и на ТИР-овете. През Дунав мост преминават леки автомобили и камиони до 10 тона в двете посоки.

Полицейски екипи съпровождат пет автобуса с туристи до гранични пункт. Чужденците бяха блокирани преди град Бяла, след като снежната виелица затвори във вторник главния път за Русе. С автобусите пътуват 290 румънски и руски граждани. Част от тях протестираха заради блокадата край моста при Бяла и застанаха за около 5 минути на пътя към града и към жп гарата.

Доброволци на Българския червен кръст оказваха помощ с храна и топли напитки на чужденците край Бяла и на централната жп гара в Русе. Там второ денонощие ще останат 13 руснаци и украинци от международния влак за Букурещ. В кризисния център в село Бъзън са настанени деветима пътници, закъсали по пътя Русе - Варна. На над 50 сигнала за помощ на аварирали автомобили и хора на хемодиализа са се отзовали през последните две денонощия екипите на пожарната, каза пред Дарик директорът в Русе комисар Димитър Павлов. Млад мъж е извозен по спешност до русенската болница от село Сваленик. Затворен за движение остава пътя Русе - Силистра, където е проходимо до град Сливо поле.

Корабоплаването в българската част на река Дунав е спряно. Това се налага поради увеличаването на ледохода, който между Никопол и Силистра достигна до 90%. Морска администрация съвместно с агенцията за Проучване и поддържане на река Дунав следят обстановката и имат готовност да отменят забраната, когато условията го позволят.

Други новини от Русе