Фирма дарява 7000 евро на Центъра за обществена подкрепа
Фирма дарява 7000 евро на Центъра за обществена подкрепа / Sofia Photo Agency, архив

Дарение на стойност 7 000 евро ще получат представители на SOS Детски селища България. Чекът ще бъде връчен днес в 12,00 часа в офиса на Центъра за обществена подкрепа във Велико Търново от Георги Драганов, управител на голяма фирма. Това е второто дарение, което компанията прави за великотърновския Център за обществена подкрепа, като първото беше в края на 2009 г. За изразходването му фирмата получи подробен отчет, изготвен от координатора на центъра Албена Прокопиева.

С дарените средства сега ще може да се окаже подкрепа на над 100 деца в риск от изоставяне и на техните родители в общината. Центърът за обществена подкрепа на SOS Детски селища България в старата столица е изграден по проект "Подкрепа на семейството и превенция на изоставянето", стартирал  от  1 март 2008 г.

Социалните услуги се предоставят в партньорство с Община Велико Търново и Дирекция "Социално подпомагане" -  Отдел „Закрила на детето", както и с училищата и детските градини в общината. Дейностите подпомагат семействата в риск да развият своя капацитет, да посрещат адекватно нуждите на своите деца. От 2008 г. до момента в Центъра са получили помощ и подкрепа 383 деца от 197 семейства, а само за 2011 година са подпомогнати 197 деца от 100 семейства.