Приключи гласуването за най-добрите лекари - на ход са социолозите
Приключи гласуването за най-добрите лекари - на ход са социолозите / netinfo

Лекари от 24-те най-големи болници в София посочиха кои са най- добрите им колеги в 43 основни медицински специалности. В следващите седмици експертите от Gallup International ще обработят резултатите.

Програмният координатор на Дарик радио Маринела Величкова и Първан Симеонов от Gallup International отварят първата урна в студиото

Листата с най-добрите лекари в София ще бъде обявена на Световния ден на здравето - 7 април. В специално създадения сайт bgdoctors.bg всеки ще може да види кои лекари са посочвани най- често от своите колеги.

Военномедицинска академия

Ще получите и полезна информация за това как и къде да намерите тези специалисти.

СБАЛ по детски болести

Целта на изследването не е да класира определен брой медици във всяка специалност, а да посочи онези, които са получили най-сериозна подкрепа от колегите си.

Първа АГ болница "Св. София"

От близо година вие, слушателите на Дарик радио и читателите на сайта DarikNews.bg имате възможност да се запознаете с националните консултанти по специалности, техните постижения, истории и поглед към проблемите на здравната система в страната. Ще продължим да вървим към нашата цел - да показваме и да говорим за добрите примери в най-хуманната професия, като всяка седмица ви срещаме в студиото с достойните лекари на България.

СБАЛ на белодробни болести „Света София”

Проектът "Най- добрите лекари в София" има вече и фен страница във фейсбук. Ако имате въпроси относно кампанията, не се колебайте да ни ги задавате чрез социалната мрежа.

Майчин дом

Как избираме лекарите?

Задача трудна, непосилна дори, но с помощта на утвърден световен метод, Дарик радио и консултантите ни, ще се опитаме да направим невъзможното - наистина да представим най-добрите лекари. Както беше първоначално обявено, през тази година изследването ще бъде фокусирано върху град София.Втора МБАЛ- София

Дарик радио работи в екип с утвърдени специалисти, за да осигури актуална и меродавна информация, която да използваме за целите на изследването. Колкото повече добри препоръки получи даден лекар, толкова по-напред ще бъде поставен в класацията, тъй като вярваме, че оценката на професионалистите е изключително важна. Анкетните карти питат лекарите кои, според тях, са най-добрите лекари в тяхната област, към кого биха насочили техни собствени пациенти, членове на семейството, приятели.Национална кардиологична болница

Лекарите не можеха да номинират себе си, както и самите номинации се пазят като конфиденциални.СБАЛ по онкология

Дарик радио се опитва и балансирано да разпредели лекарите по специалности. Очевидно е, че в определени специалности има много на брой добри лекари, но в това изследване се опитваме да представим и доктори, които работят в области, които са по-малко развити и популярни.

Университетска болница "Лозенец"

До каква степен публикуваната финална информация е коректна?

Идеята ни е максимално да улесним пациентите като публикуваме имена, телефони, болнична принадлежност и друга достъпна информация, която надлежно проверяваме. Считаме, че подобна информация ще бъде в помощ на пациентите.

Първа МБАЛ-София

Ако един лекар не е в листата, това значи ли, че е не е добър лекар?

Съвсем не е така. Както беше описано, предвид естеството на листата, е твърде вероятно да бъдат пропуснати много добри лекари. Важно е да се отбележи, че това не е класация, а листа, която не подрежда доктори от 1 до 10, а представя събралите най-много положителни оценки от своите колеги.Транспортна болница

Пета МБАЛ- София

УНСБАЛ "Св. Екатерина"

УМБАЛ „Александровска"

УСБАЛ по ендокринология „Акад. Иван Пенчев"

Втора АГ болница „Шейново"

 

УСБАЛНП „Св. Наум"

МБАЛ „Света Анна" АД

Четвърта МБАЛ - София

СБАЛДОХЗ