Детска полицейска академия дарява пари за с. Бисер
Детска полицейска академия дарява пари за с. Бисер / Снимка: ОД на МВР - Монтана

200 лв. събрани при продажба на пролетни картички, ще дари Детската полицейска академия в Лом в помощ на пострадалите деца при наводнението в с. Бисер. Благотворителната разпродажба бе извършена  в Първо ОУ "Никола Първанов" в Лом.

Доброволците от Детската полицейска академия на училището продадоха на своите преподаватели и съученици 200 картички, изработени от самите тях. Стойността на всяка от празничните честитки е 50 ст., а картинките и пожеланията им са посветени на предстоящите пролетни празници. Събраните средства ще бъдат преведени по банковата сметка в подкрепа на пострадалите при наводнението деца на харманлийското село Бисер. Към тях ще бъдат прибавени и набраните парични суми от друга разпродажба на картички, организирана от Детската полицейска академия в Лом в Деня на доброто - 17 февруари. Общата сума на дарението на доброволците от крайдунавския град е 200 лв.

Според ръководителя на проекта "Детска полицейска академия" в Лом инспектор Илияна Александрова апелът за благотворителност и добросърдечие, както и посланията за отзивчивост, доброта и състрадателност, тиражирани чрез самите картички, съответстват изцяло на основния замисъл на създаването на Детска полицейска академия.

Идеята за благотворителната разпродажба на картички пък принадлежи на обучителния екип на академията - гл.полицай Ивайло Георгиев, гл.полицай Любомир Крумов и ст.полицай Петко Илиев. Тримата служители на РУ "Полиция" Лом посвещават част от времето и енергията си, за да предават своите знания и опит на доброволците, като ги учат на полицейски техники за самоотбрана, правила за движение по пътищата и други закони, свързани с полицейската дейност.